Aventuri, Noutăți, Timp Liber

Energia naturii. Efectele benefice asupra minții și corpului în perioada de camping.

Energia naturii. Un schimb perfect, vitalizant.

Dintotdeauna energia din natură ne-a atras înspre locurile verzi pentru a ne reîncărca bateriile. Petrecem mult timp în inima orașelor, care aparent ne satisfac toate nevoile. În esență aici, ne descărcăm de energie, preluăm din energiile celorlalți, blocăm energia pământului cu prea mult asflat iar apoi simțim nevoia de a ne reenergiza într-un mod natural căutând spații pline de verdeață, soare, liniște și relaxare deplină.

S-au făcut numeroase studii prin care se atestă faptul că simpla prezență în apropierea copacilor, să nu vorbim despre îmbrățișarea lor, îți garantează un schimb de energie instant, o schimbare a stării de spirit.

În cel mai mare spațiu de campare din România, în Grădina Ielelor te vei bucura de prezența acestora din primăvara anului 2021. Întreg spațiul, de aici, de la poalele munților Făgăraș va vibra de energia pe care o cauți atunci când vrei să îți încarci bateriile cu relaxare și liniște deplină.

Există chiar o carte denumită ”Blinded by Science” scrisă de Matthew Silverstone, publicată în anul 2013, în care apar dovezi ștințifice cum că copacii aduc îmbunătățiri nu doar asupra anumitor probleme de sănătate ci și a unor boli mintale, autorul precizând prin una dintre cercetările sale, faptul că un copac are abilitatea de a ameliora durerile de cap cu ajutorul vibrației sale energetice. ( sursa: doc.ro)

 

Campingul nu doar relaxare ci și schimb energetic benefic.

Știm cu toții vorba aceea ” Plantează un pom, dă viață unui copil și construiește o casă” . De aici, pleacă ideea schimbului energetic corect în toate aspectele vieții noastre și ideea acestui spațiu binecuvântat pe care l-am creat pentru tine.

Toate aceste lucruri îți îmbunătățesc starea de spirit și aduc totodată bucurie celor din jurul tău. Un sentiment pe care ni-l dorim cu toții, conștient sau inconștient. Așa cum pomii dau roade de care ne vom bucura cu toții, fie că este sub formă de fruct, energie, umbră sau culoare, copii ne fac să experimentăm sentimente nemaintâlnite și iubirea necondiționată, iar casa pe care o înălțăm ne asigură protecție, exact aceleași principii de schimb de bucurie și energie îl vei întâlni și în Grădina Ielelor.

În plus, pentru că evadarea din orașe și retragerea în mediul natural le resimțim ca și nevoi acute mai ales în perioada verii, în Grădina Ielelor, am început să plantăm din ce în ce mai mulți copaci, atât pentru a te bucura de răcoare pe timpul verii în timpul campării cât și pentru a avea parte de acest schimb energetic, direct de la copaci în întreg spațiul pentru camping.

De la sălcii, săcii parfumate, paltini de munte, tei, castani comestibili și mesteceni, toți acești copaci vor contribui la o umplerea rezervoarelor tale cu energie vitală direct din natură. Atât din punct de vedere vizual cât și energetic, locurile pline de verdeață ne inspiră viață, ne crează o stare de relaxare instantanee și o fericire aparte, pe care ne dorim să o regăsești în fiecare moment al zilelor petrecute în Grădina Ielelor.

 

De exemplu huffingntonpost.com menționează într-unul dintre articolele sale faptul că timpul petrecut în natură sporește funcțiile creierului, crescându-ți chiar și capacitatea de concentrare dar și cea a creației. De aici vine sentimentul vitalizant și feeric, atunci când te afli în mijlocul naturii, devenind chiar deschis spre activități noi, creative. Pe lângă asta devii mult mai fericit iar binecunoscutul stres, se ameliorează simțitor doar dacă privești o zonă verde sau faci o plimbare într-un cadru natural. Acest fapt este demonstrat de diverse studii ștințiifice.

În același timp printre multiplele beneficii de care vei avea parte în Grădina Ielelor, spații campare România, băi curate, iluminat și multe altele, te vei bucura și de o relaxare profundă în hamac sau în foișorul amenajat.

Îți poți aduce chiar și echipa de muncă pentru a petrece timp dedicat relaxării în cadrul unor activități team building sau evenimente corporate unde veți putea profita pe deplin de frumusețea naturii, de distracție într-un cadru aparte și a beneficia totodată de toate avantajele pe care aceasta le oferă din punct de vedere vizual și vibrațional.

 

În natură și mâncarea e mai bună. Zonă amenajată pentru grătar.

Ce poate fi mai frumos și mai delicios decât o masă luată în mijlocul naturii, o masă cu cei dragi făcută chiar de voi, în inima energiei naturale? Am văzut deja că departe de agitația orașelor ne încărcăm cu stări de bine, cu vibrații intrinsece pe care natura le are și pe care noi, le preluăm pentru a ne putea continua drumul vieții mai calmi, mai pașnici, mai vitalizați.

Aici, în Grădina Ielelor la poalele Munților Făgărași parcă și mâncarea are cu totul alt gust iar peisajul din jur îți va aduce o stare de bine instanee. Așa că am pregătit pentru tine loc de grătar în zona de camping România pentru a-ți petrece o vacanță așa cum se cuvine. Spațiile generoase din Grădina Ielelor îți vor asigura intimitatea de care ai nevoie și totodată copii vor avea spațiu suficient pentru a se juca fără grija traficului din orașe.

În interiorul spațiului plin de verdeață, pe care îl amenajăm și îmbunătățim constant, vei găsi bucuria naturală, fără nici cel mai mic efort. Aici, vei simți cum toate grijile pleacă, cum se calmează ritmul cardiac și cum respirația ta va căpăta un sens proaspăt și curat. Mâncarea va fi mai gustoasă iar bucuria de a te afla într-un cu totul alt cadru decât cel zilnic, cu care ești obișnuit, își va pune o amprentă benefică asupra stării de spirit.

Atunci când te simți prins în vârtejul lucrurilor zilnice și îți dorești o liniște, așa cum doar în mijlocul naturii mai găsești, întoarce-te în acele cadre care te vor ajuta să te relaxezi și să revii în forță, pentru a-ți îndeplini toate sarcinile zilnice.

Din primăvară Grădina Ielelor te așteaptă cu multe multe surprize și energie pozitivă, numai bună de luat acasă, în suflet, în minte.

Vezi aici 8 trasee montane pe care le poți explora, plecând din Grădina Ielelor.