Timp Liber

Din Grădina Ielelor

O vacanță tristă e vacanța în care STAI. În care nu se întâmplă nimic. Ai vrea să faci ceva, dar n-ai ce, în afară de dormit, făcut grătar și băut alcool. E constanța turismului românesc: ajuns, dormit, mâncat, băut, plecat înapoi acasă.

Ei bine, noi vrem alt tip de turism. Unul viu, cu activități. Așa că vrem să te scoatem în natură. Să te punem în mișcare. Iac-așa. Vrem ca vacanța ta, în Grădina Ielelor, să prindă culoare în fel și chip. Vrem să nu-ți ajungă spațiul pe telefon, pentru poze, vrem să ai ce povesti, când te întorci acasă.

Ai atât de multe variante de umplut timpul tău liber, în Grădina Ielelor, încât nici nu știm cu ce să începem.

De vizitat

Ia-ți bocancii, aparatul foto și pornește-te la drum. Grădina Ielelor se află destul de aproape de o mulțime de locuri pe care merită să le vizitezi. Ai stațiunea Sâmbăta de Sus, la doar 2 km distanță, unde poți vizita mănăstirea Brâncoveanu, monument de secol XVII, chilia Părintelui Arsenie Boca, săpată în stâncă și Castelul Brâncoveanu, din secolul al XVIII-lea. Ai Cetatea Făgărașului, din orașul Făgăraș, la 30 km distanță, pe care merită s-o cunoști pentru ambianța medievală, bine conservată între zidurile sale. Ai bisericile rupestre din Șinca Veche și biserica fortificată de la Cârța, la 20 km distanță, sau chiar orașul Brașov, cu superbul său centru istoric, la 70 km distanță de Grădina Ielelor.

De făcut

Dacă tot ai ajuns în Grădina Ielelor și îți place turismul verde pe care îl facem noi aici, înseamnă că ești om activ. Îți place să-ți pui sângele în mișcare. Din fericire, există deja câteva moduri de a o face, cât timp stai la noi. Ai echitație la herghelia din Sâmbăta de Sus – casa ultimilor lipițani ai României; ai Transfăgărășanul, șoseaua care sparge norii și trece Carpații înspre Oltenia; ai trasee pentru trekking, în Munții Făgăraș; ai parc de aventuri în zonă, dotat cu tiroliene și panou pentru escaladă; ai cicloturism, plimbări cu trăsura, ATV, seri tematice la stâne și lecții de yoga retreat; ai pescuit sportiv, în lacurile Grădinii; ai poligon airsoft și bătălii airsoft, pentru cei care se cred Rambo și vor s-o demonstreze. Pe scurt, ai soluții deștepte de umplut timpul liber. Nici o șansă să te plictisești, dacă vii la noi.